GÅ IKKE GLIP AF VORES SENESTE OPLEVELSER, FØLG MED PÅ - FACEBOOK | INSTAGRAM

Portræt

Oliver Mose tegner kontrakt med Yamaha Scandinavia og MX Nord

Artikel foto: Oliver Mose

Når man kører stærkt og er stabil i toppen, så kommer det gode gerne til en, og det har 10årige Oliver Mose oplevet.

Crossbladet har fået en snak med Claus Mose, der er far til Oliver Mose, som kører motocross på topplan, i ind og udland. Oliver Mose kom lidt tilfældigt i gang med motocross, for det var ikke noget man har gjort i tidligere, i familien, for her havde farmand kørt Rally gennem mange år.

Så det i fjernsynet

Oliver Mose har spillet fodbold som mange andre børn, i 5-6års alderen, men det var ikke noget der fangede ham, og han ville gerne prøve noget andet. En dag sad de og så fjernsyn, da der dukkede Speedway op på skærmen, og så sagde Oliver, at det ville han gerne prøve, men det afviste Claus (far). På et senere tidspunkt dukkede der motocross frem på skærmen, og igen sagde Oliver, at DET, ville han gerne prøve, også lidt mere bestemt end tidligere, og det var farmand klar på.

Broby Motocross Klub

Claus og Oliver kørte ud til den lokale klub, som var Broby Motocross Klub, og her fik Oliver Mose lov til at prøve en 50cc maskine. Oliver væltede, og væltede, men han er en stædig knægt, og rejste sig hele tiden op, og kravlede på maskinen igen, og sådan var det hele dagen. Det var dog ikke nok til at skræmme Oliver væk fra denne sportsgren, og siden da, har de været afsted mange gange.

Kom på 65cc i 2023

Oliver Mose kørte stærkt på den lille 50cc, hvor han også blandt andet vandt, Fynsk Mesterskab i 2021, og 2022, samt vandt, Dansk Amatør Mesterskab 2022, han vandt alle afdelingerne, som han kørte med i, så det blev en sikker sejr. Samme år, som Oliver rykkede op i 65cc klassen, der fik han lidt mere modstand, men hentede en flot andenplads i Fynsk Mesterskab.

(Artiklen forstætter efter billedet)

Artikel foto: Oliver Mose

2024 startede skidt, men vendte

Oliver var blevet B-kører, og startede året ud med at træningslejr Red Sand, i Spanien, med Yamaha. 2024 Sæsonen kom i gang, og da de skulle på Uhre, hos Herning Motocross, væltede Oliver, og brækkede sin arm, der kostede ham fire uger ude, men han klarede sig alligevel godt.

Oliver Nåede at køre med i tre DM afdelinger i DMU, samt køre med i Dansk Amatør Mesterskab, hvor han fik en samlet andenplads, i sin klasse, selvom han ikke kunne køre med i finalen, da han var udtaget til Yamaha BluCru Superfinalen i England, så det endte godt.

Yamaha Scandinavia kontrakt

Oliver Mose har virkelig fart på hans 65cc, og det har andre også lagt mærke til, og i sidste del af 2024, blev han tilbudt en Yamaha Scandinavia kontrakt, som Oliver, og familien takkede ja tak til. Hertil valgte Oliver Mose at det skulle være MX Nord i Klarup (Nordjylland) der skulle være forhandleren, så det er han naturligvis meget stolt over, at blive en del af. Denne kontrakt med Yamaha Scandinavia, er gældende de kommende to år frem, og er stadigvæk meget nyt for familien, men de glæder sig alle, til de mange oplevelser, dette bringer med.

Når man bliver tilbudt en Yamaha Scandinavia kontrakt, skal man vælge en forhandler i Danmark, som står for alt dertil, og her valgte familien Mose altså den Nordjyske forhandler, MX Nord.

Fastlane Racing Team

Oliver Mose har opnået rigtigt meget, på kort tid, og de seneste 2år, der har Oliver Mose kørt for Fastlane Racing Team, hvilket han også skal til den nye sæson i 2025. Dette er en stor hjælp, på mange måder, hvilket vi ved, at familien sætter stor pris på, for det oplever man i ryttergården.

Mads Haslund

Den tidligere trænings mekaniker, for den professionelle motocross kører Mikkel Haarup, og mekanikker hos Team Rhino Racing, Mads Haslund, hjælper Oliver Mose. Mads Haslund er personlig træner, hvor han hjælper Oliver med teknik, samt den mentale del, ved motocross, hvilket familien er meget glade for, da de har set en stor fremgang, siden dette blev sat i gang.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Mads Haslund, Klubtræning, Herning Motocross og Quad, MX, Motocross, Crossbladet, MX Artikler, Motocross Nyheder
Artikel foto: Mads Haslund

Store drømme

Det er svært at sætte sig ind i, hvad en 10årig tænker, og drømmer om, men drømme det har Oliver Mose heldigvis mange af. Nogle af dem vil også gå i opfyldelse, det kan vi allerede afsløre her, og nogle af dem vil være at køre med i nogle Nordtyske løb, ADAC og EM. Udover de mange udenlandske løb, så kører Oliver Mose fuld B-DM i 2025, samt det som passer ind, ved siden af.

Der har været snak om at Oliver Mose, også skal begynde at vænne sig til en 85ér, hvilket den nye kontrakt også dækker, men Oliver kommer kun til at snuse til den lidt større maskine i 2025, for alle løbene der skal køres i den nye sæson, det bliver på 65cc maskinen.

Følg Oliver Mose

Du kan følge Oliver Mose på Instagram Her

Held og lykke fremover, vi glæder os til at følge din vej mod toppen i udlandet.

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk