GÅ IKKE GLIP AF VORES SENESTE OPLEVELSER, FØLG MED PÅ - FACEBOOK | INSTAGRAM

Motocross Nyheder

Marius Sveigaard er tidligst på maskinen igen, i uge 50 – 2024

Artikel foto: Marius Sveigaard

Midt i september måned 2024, gik det galt for Marius Sveigaard, og han sidder tidligst på maskinen igen, i uge 50.

Motocross er en farlig sportsgren, og her oplever vi desværre ofte skader, hvor nogle er mere omstændige, end andre, hvor det dog altid koster tid, væk fra banerne. Heldet slap op for Marius Sveigaard (artikel foto), der virkelig har udviklet sig meget, siden vi lavede en artikel med Marius og hans far Morten i august måned 2023, men her kan man også få en forståelse af, at motocross betyder meget for familien, hvor de normalt bruger rigtigt mange timer sammen, på banerne.

Gik galt i Rougsø

Søndag 15. september 2024, var Marius Sveigaard ude og træne på banen i Rougsø, og her gik det bare rigtigt godt, for den nu 9årige knægt. Marius var begyndt at doble deres waves / pukler, og det kørte bare, lige indtil han mistede kontrollen, med omkring 65km/t, og så røg han i jorden. Heldigvis røg Marius til den ene side, og maskinen til den anden side, hvor det kunne have gået endnu værre, hvor nogle kørere, som kom bagefter ham, fortalte, at det så ret vildt ud.

10mm bolt på styret knækkede, og det blev flået af, hvilket betyder der har været store kræfter på spil, i uheldet.

Der er store kræfter på spil, ved sådanne motocross ulykker, men Marius slap nådigt, efter en tur i jorden, det var lidt værre med maskinen, men den kan jo altid laves igen.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Marius Sveigaard på besøg til DAM, på Mols

Randers Sygehus, og så Viborg

Marius Sveigaard kom på en båre, og blev kørt fra Rougsø, og videre til Randers, hvor de først lavede en røntgen, og det viste ikke noget brud. Herefter kom der en læge, som trykkede lidt på anklen, og det gjorde både ondt, og virkede ikke rigtigt, så det blev til en CT-Scanning, som så viste et brud. Det er knoglen, hvor skinnebenet støtter på, at der var et brud.

Det betød at Marius blev sendt hjem med gips på foden, og op af benet, med beskeden om, at han ikke måtte støtte på den, i hvert fald i 12 uger. Det blev ved med at gøre ondt, og Marius´s mor Linda, der er sygeplejerske, syntes ikke det sad helt rigtigt, så de smuttede en tur til Viborg, hvor de kunne bekræfte, at foden ikke sad korrekt, og så kom der ny gips på. Se billeder og video her

Vi er gået i vinterhi

Crossbladet snakkede med Morten Sveigaard (far til Marius) torsdag aften, der fortalte at Marius skal have gips på i seks uger, uden at må støtte på foden, og herefter skal der gå yderligere seks uger, uden gips, hvor han stadig ikke må støtte, eller genoptræne. Det bliver tidligst i uge 50, at Marius kommer til at sidde på en maskine igen, og så bruger de første kvartal af 2025, på genoptræning.

Læs også: Familien Sveigaard bruger mange timer på blandt andet motocross

Heldigt tidspunkt

Der er ingen tvivl om, at det også er hårdt for farmand, at sønikke er skadet, for de bruger rigtigt mange timer sammen på banerne, hvor Marius faktisk har kørt +155 timer på den 85cc, han fik for et år siden. – Det er heldigvis sidst på sæsonen, og ikke midt i sommerperioden, siger Morten videre i samtalen, hvor man kan fornemme at han virkelig savner at komme afsted.

De kan dog ikke holde sig helt væk fra banerne, og til andensidste afdeling af Dansk Amatør Mesterskab 2024, på Mols, kom Morten og Marius på besøg, for at hilse på alle vennerne. Det er formentlig heller ikke sidste gang, at de lige kigger forbi, hvis vi kender dem ret.

Marius Sveigaard

Du kan følge med på Marius´s sociale medier, hvor de flittigt poster ting.

Instagram: Følg med Marius her

Facebook: Følg med Marius her

God bedring til Marius, vi ses ude på banerne.

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk