GÅ IKKE GLIP AF VORES SENESTE OPLEVELSER, FØLG MED PÅ - FACEBOOK | INSTAGRAM

Motocross Nyheder

Rejs din maskine korrekt, så er det lettere, og du er hurtigt afsted

Artikel foto: Mathias Skov

Vi oplever stadig, at mange kørere, rejser deres cykler på en forkert måde, der gør det langt sværere, og kan skade ryggen.

Der er ingen grund til at gøre det hele sværere for en, når man er væltet på crossbanen, uanset om det er til træning, eller til løb. Tilbage i april måned 2024 viste Simon Wulff hvordan det skal gøres, på påskelejren, hos Herning Motocross, hvilket vi også fremhævede, men vi kan altså se at det ikke helt er kommet ud i krogene, så her kan du få lidt at arbejde med, og som kan trænes derhjemme.

Bøvlet og forkert

Udover Simon Wulff, så har vi set enkelte trænere, vise hvordan man reelt bør rejse sin maskine, når man er væltet, og hvordan det er lettere, at få styr på maskinen.

Den forkerte metode: (artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Forkert måde at rejse cyklen på
Artikel foto: Forkert måde at rejse cyklen på
Artikel foto: Forkert måde at rejse cyklen på

Selvom den unge mand på billederne herover, går ned i knæ, så løfter han mere med ryggen, end med benene. Udover det, så er det langt mere bøvlet, og langsommere, end hvis man gør det rigtigt. Så kan man også være endnu hurtigere på cyklen, og komme afsted.

Ned i knæ og tag fat i styret

Hvis cyklen er oppe af en bakke, eller en skråning, så tag fat i styret, og træk den mod dig selv, så føles det langt nemmere, og hvis den ligger på et fladt sted, så tag fat i styret og løft med benene, hvor du er stærkest. Vi fik vores ambassadør Mathis Skov til at vise det i billeder.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Mathias Skov rejser cyklen med benene
Artikel foto: Mathias Skov rejser cyklen med benene
Artikel foto: Mathias Skov rejser cyklen med benene

Din cross-maskine virker ikke nær så tung, når du tager fat i styret, og løfter den med benene, hvor du er langt stærkere. På denne måde er du langt hurtigere, tilbage på cyklen, og kan komme videre, men endnu flere kan faktisk også rejse sin cykel selv, i stedet for at vente på nogen, der kan hjælpe. Det er sådan i de fleste tilfælde, men der kan jo være tidspunkter, hvor det ikke kan lade sig gøre, men det er i hvert fald lettere, på denne måde, og er noget som man også kan træne derhjemme.

Simon Wulff

Til påskelejren på Uhre, der lavede vi en artikel med emnet, hvor Simon Wulff, til vores store glæde bragte dette emne op, og der er et link til en video på vores Instagram.

Se: Simon Wulff underviste i noget man også kan træne derhjemme

God træning, vi glæder os til at se dig være hurtigt på maskinen.

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk